Okos megoldások

GUI (Graphical User Interface) concept.

Mitől okos, smart egy iroda, vagy egy otthon? A válasz egyszerűsége magában hordozza annak bonyolultságát is: mert mindent tud, amit tudnia kell. Mind az üzleti, mind a magán szféra képviselői számára hasonló alapokon nyugvó megoldások léteznek, a végeredmény azonban nagyban függ a megfogalmazott elvárásoktól. Más terek és funkciók jelennek meg egy irodában, irodaházban, s más funkciói vannak az otthonunkat alkotó tereknek. Az épületautomatizálás igyekszik a terekhez rendelt funkciókat a legideálisabban megjeleníteni úgy, hogy az a munkánkat leginkább segítsék, vagy az otthonunkban a pihenést még teljesebbé tegyék. A smart megoldások nem csak a kényelemről és a mindennapi komfortról szólnak, mindezeket ötvözik egy környezettudatos és energiatakarékos szemlélettel, valamint munkánk hatékonyságának növelésével. Gondoljunk csak bele, mikor tudjuk az legoptimálisabban végezni a munkánkat, vagy pihenni: ha egy rosszul beállított légkondi zimankósra hűti a környezetünket, vagy ha a külső hőmérséklet változásait követve az egészséges mértékig kellemesen hűs légkörben töltjük az időnket?

 

Egy jól működő smart iroda, vagy otthon kialakítása már az épület tervezésnél kezdődik. Azonban akkor sincs veszve semmi, ha később, egy felújítás alkalmával döntünk úgy, hogy szeretnénk élni a technológia adta lehetőségekkel. Sőt, annak sincs akadálya, hogy kis lépésekben kezdjünk neki, először mondjuk a világítás, majd az áramellátás terén folytatva a az árnyékolás és fűtés vonalon át.

Bármikor is kezdünk hozzá otthonunk, irodánk automatizálásába, alapvető döntést kell hoznunk: letesszük a voksunkat egy gyártó termékcsaládja mellett, vagy különböző gyártók különböző eszközeit próbáljuk meg egy közös rendszerbe foglalni. Az első esetben, minimális kompromisszumokkal maximális kompatibilitás mellett “egy életre” kapunk egy jól működő rendszert, míg az utóbbi esetében talán több kompromisszumot vállalva, a kompatibilitási nehézségeket áthidalva cserélgethetjük az egyes eszközöket. A későbbi fejlesztés, bővítés mindkét esetben megoldható. 

Legyen szó irodáról, vagy otthonról, ügyfeleim számára épület automatizálás terén is állok rendelkezésükretervezési, kivitelezési és üzemeltetési szolgáltatásaimmal.